Norsk tradisjon


SIBI er i dag den største norskeide produsenten av kister. Vi er stolte av å kunne videreføre den gamle norske "båtformen" i vår kistekolleksjon ved at kistene er bredere oppe enn nede. Du kan lese mer om våre kister ved å se på www.sibikister.no


Formen på norske likkister kan føres tilbake til båtgraver på 600-tallet. Allerede fra den gang kjenner vi til båtgraver i Norge, men det var først i vikingtiden vi fikk de overdådige norske gravferdsskikkene kjent fra Oseberg- og Gokstadfunnet. Tanken var at skipet i graven skulle føre den døde over sjøen til selve dødsriket.

Forsatt benyttes den såkalte båtformen, ved at toppen på kistene er bredere enn bunnen. Frem til 1. verdenskrig forsøkte man også å bevare gammel tradisjon ved å produsere kistene med rund bunn. Materialet i norske kister var gran eller furu, som ble sortmalt og bestrødd med sand. Dette ga dem en matt og jevn overflate.

I SIBI er vi opptatt av at tradisjonene blir ivaretatt, samtidig som at vi også ønsker å følge med i tiden. Dagens kister kombinerer det tradisjonsrike med det moderne. Vi produserer fortsatt kistene utelukkende i heltre furu og har beholdt den gamle norske båtformen. Selv om de aller fleste ønsker en hvit kiste, kan vi også levere  alle standardmodeller i valgfri farge. Vi har dessuten et stort utvalg av spesialkister hvor du selv velger om du vil gå for tradisjonelle trehåndtak eller utsmykning med ornamenter og utskårne lister.